pondělí 19. září 2011

Jak vybrat silikonové prsní implantáty?


Rozhodla jste se, že už se nespokojíte s malým nebo povislým poprsím. Jaké implantáty pro zvětšení prsou vybrat? Liší se ve tvaru, velikosti i materiálu. Každá žena je jedinečná a hodí se pro ni jiný typ. Zvolené silikonové prsní implantáty určují, jak bude výsledek vypadat.

Rozhodující je:
·         Šířka hrudníku
·         Výška hrudníku
·         Stavba postavy
·         Elasticita kůže
·         Míra zvětšení
·         Asymetrie


                     Prsní implantáty příjemné na dotek.  Zdroj: www.laseresthetic.cz

Líbí se vám prsa vaší kamarádky a chtěla byste stejné? Vy jste ale přece jiná. Při volbě prsních implantátů hraje roli velikost vašeho hrudníku a celkově postava. Jestli měříte 160 cm, nemůžete mít stejné implantáty jako dáma se 180 cm. To by přece nevypadalo přirozeně. Stejně tak máme každá na prsou odlišnou kůži, některá pružnější, jiná ne.
             
Je pro mě vhodnější kulatý nebo anatomický tvar?

Kulaté implantáty mají klasický tvar, který se při plastice prsou používá nejdéle. Dekolt v šatech a blůzkách vypadá nádherně. Novější jsou implantáty s anatomickým oválným tvarem. Podobají se kapce. Tento typ implantátů vytvoří přirozenější poprsí. Je u něj totiž vidět mírný pokles, tak jak ho mají přírodní prsa. Pokud tedy vlastníte povislejší poprsí, anatomické silikonové implantáty se pro vás nehodí.

A co asymetrická prsa? Existuje řešení pro prsa, která jsou každé jinak velké? Samozřejmě, že si s tím moderní medicína umí poradit. Nevěšte hlavu a vyberte si asymetrické prsní implantáty. Modelace prsou je běžná operace a budete konečně spokojené.

„Každá pacientka vypadá jinak a má jiné představy ohledně svého vysněného poprsí. Jedině lékař však odborně pozná, který tvar a typ implantátu se pro ni hodí. Je tedy nutné svému chirurgovi důvěřovat. Má zkušenosti a pro konkrétní ženu vybere to nejlepší,“ upozorňuje lékař Andrej Sukop z kliniky plastické chirurgie LaserPlastic.

O velikosti silikonového prsního implantátu rozhoduje nejen přání pacientky, ale také její tělesná konstituce. Už jsme o tom mluvily. Drobná dáma a největší implantáty? To nejde dohromady. Velikost se měří v milimetrech a k té správné dojdete po konzultaci s odborníkem

Naštěstí se dá vybírat také ze třech různých profilů. Představte si to jako vzdálenost mezi vrchní stěnou implantátu a hrudníkem. Pro drobnější hrudník je určen nízký profil. Existuje ještě střední a vysoký profil.


 
  Bez implantátů.                                                                           Po vložení implantátů.
  Zdroj: www.laseresthetic.cz                                                        Zdroj: www.laseresthetic.cz


Z čeho jsou prsní implantáty vyrobeny?

Obal každého implantátu je ze silikonu. Povrch může být hladký nebo drsný s texturou. Výhoda drsného povrchu spočívá v tom, že se u něj po zvětšení méně tvoří kapsule. Jiný materiál než silikon se prakticky nepoužívá. Další druhy totiž téměř srostou s tělem a nedají se odstranit.

Výplň prsních implantátů je ve většině případů také ze silikonu. Druhou možností je fyziologický roztok. Ten ale nemusí vypadat esteticky. Proto se tolik využívá silikon. Určitě jste slyšely o případech, kdy implantát po operaci prsou po nějaké době praskl. Silikon vytekl ven z obalu a prso zdeformoval.

V současné době se tedy dává přednost kohezivnímu gelu. Je to také silikon, ale v tvrdší formě. Díky tuhosti silikonový gel v případě poškození nevyteče. Implantát je naplněn od 80 do 100 %. Na rozdíl od fyziologického roztoku může lékař prsa zvětšit o několik velikostí.

A ještě jedna věc k prasknutí implantátů. Vyděsilo vás to? Pak věřte, že šlo o šolichářské firmy. Naletěly jim pacientky, které si myslely, že za poloviční cenu můžou dostat stejnou kvalitu. Takhle to nechodí. Vždy se spolehněte na firmy se zkušenostmi a odbornou garancí. Zeptat se na ně můžete svého plastického chirurga. Nekvalitní implantáty se rychleji opotřebují při sportování a za jejich dřívější výměnu stejně zaplatíte víc.

Ve finále tedy stejně nejvíce záleží na tom, jak rozhodne lékař. Vy mu už ale budete poučeným partnerem. Máte už s prsními implantáty zkušenost? Napište ji do diskuze. Určitě si ráda přečtu, jak vaše cesta za přitažlivým dekoltem dopadla.


1 komentář: