pátek 9. září 2011

Zvětšení prsou vlastním tukem vykouzlí přirozený vzhled

Nechat si zvětšit prsa a odsát tuk během jednoho zákroku? Je to možné. Díky metodě autoaugmentaci. Pokud se trápíte kvůli velikosti svých ňader, ale zároveň se bojíte implantátů, je pro vás tato technika jako stvořená. Nedostatky v dekoltu plastičtí lékaři umí doplnit vaším vlastním tukem ze zadečku či stehen. Ještě týž den můžete jít domů.

Výsledek nové metody vypadá zcela přirozeně. Žádné silikongelové implantáty, vaše sebevědomí pomůže zvýšit jen to, co již dříve bylo vaší součástí. Jen se to nacházelo na nechtěném místě. Za jednu operaci prsou je tak zároveň vylepšena i další partie podle přání. Tuk se odebírá ze zadečku, boků, stehen, bříška či jiných problémových partií. Přemístí se z nich do prsou.



Poprsí před výkonem
Před   zdroj: http://www.plastika-prsou-praha.cz/

Zvětšení prsou po výkonu
Po   zdroj http://www.plastika-prsou-praha.cz/

 















Jak autoaugmentace – zvětšení vlastním tukem – probíhá?
Výhodou metody je to, že pacientka nemusí být v celkové narkóze a po operaci ji nečekají bolesti prsou. Anestezie se provádí pouze lokální. Žádné kompresní prádlo také není potřeba. Už druhý den po plastice prsou může jít žena do práce.

Lékaři postupují ve třech fázích. „Nejprve odebereme tuk s kmenovými buňkami pomocí tumescentní liposukce. Získaná tuková tkáň se laboratorně zpracuje. V poslední fázi vpravíme upravený tuk dvěma vpichy po vrstvách do poprsí. Tyto vpichy od jehly se rychle zahojí, po zákroku tedy nebude mít pacientka žádné jizvy,“ vysvětluje samotnou operaci vedoucí lékař kliniky Laser Esthetic Petr Ondrejka.

Postup chirurgové vymysleli zejména pro ženy, které částečně nebo úplně o své přednosti přišly. Vlastní přebytečný tuk je totiž pro zvětšení prsou ten nejlepší materiál. Cizí implantát nemusí váš organismus přijmout. Pochopí ho jako nepřátelskou věc a odmítne ho. Vlastní tkáň ale přijme. Nehrozí žádná imunitní reakce, proto se může provádět všem ženám. I nadále lze bez problémů podstupovat preventivní prohlídky na mamografu.

Přesto ale existují typy žen, pro které je tato revoluční metoda nevhodná. Logicky jí nemůžou podstoupit velice štíhlé dámy. Odkud by lékaři odebrali tuk? Také neuspokojí ty z nás, které vlastní velmi malé poprsí a zvětšovat by chtěly hned o několik velikostí. Během jedné operace je totiž možné vložit tuk jen o jednu velikost.

Skoro každá žena má každé prso jinak velké. Všimne si toho jenom ona sama. Některé dámy však mají poprsí natolik asymetrické, že je zdrojem mindráků. Také léta udělají s dekoltem své a proto se autoaugmentace uplatňuje i při modelaci prsou. Pokud nechcete hned zvětšovat, ale cítíte, že potřebujete upravit tvar, je na to vlastní tuk jako dělaný.

S kmenovými buňkami nebo bez?
Kliniky nabízejí tři varianty této operace. Rozdíl je v množství kmenových buněk. Co to ale kmenové buňky jsou? Mohou se měnit na jiný typ buněk. Proto je možné, že se tkáň ze stehen uchytí v prsou a zdravě tam funguje. Tělo si díky kmenovým buňkám opravuje poškozené části.

Na pražské klinice Laser Esthetic vám nová prsa udělají buď vyčištěným zpracovaným tukem a určitým procentem kmenových buněk nebo vyčištěným tukem obohaceným o větší množství kmenových buněk. Výhoda je v lepším hojení ran a kvalitě pokožky. Aplikovat lze také pouze kmenové buňky bez tuku.

Kolik bude přitažlivější poprsí stát?
Laser Esthetic si za tuto operaci účtuje mezi 60 a 80.000 Kč. Pokud byste chtěly tuk obohatit o kmenové buňky, vyjde to výrazně dráž, 265.000 Kč.

Také vás tato nová metoda nadchla? Má už s ní některá z vás zkušenosti? Dejte v diskusi vědět i ostatním, co si o tom myslíte.

2 komentáře:

  1. Osobně mám za sebou zvětšení prsou vlastním tukem bez kmenových buněk (jelikož je to stále příliš drahé) a musím říct že doktor na "mě" odvedl skvělou práci. Jsem ráda, že tato metoda existuje a mohla jsme se tak vyhnout implantátu.

    OdpovědětVymazat
  2. Je mnoho cest pro zvětšení prsou, některé ženy se spoléhají na postupy bez nutnosti operace, některé právě na použití tuku z vlastního těla. Já jsem šla na silikony a nemůžu si stěžovat, prsa vypadají přírodně a cítím se lépe, velmi dobrá je ordinace http://www.asklepion.cz/plasticka-chirurgie/zvetseni-prsou

    OdpovědětVymazat