úterý 20. září 2011

Proč si nechat udělat silikonová prsa

Znáte to. Přijdete domů - například z nějaké společenské události, nebo třeba z práce. Podíváte se do zrcadla. Pod vaším tričkem se rýsují na první pohled oku lahodící křivky. Nosíte přece tu úžasnou podprsenku, která perfektně plní svůj účel. Kouzlo ale pomine ve chvíli, kdy se svléknete. Jak prohlásila krásná čtyřicátnice Kate ve filmu Pomsta ženy středního věku, když čekala pánskou návštěvu: „Nesundávat podprsenku a nerozsvěcet!“

Bylo by ale krásné mít dokonalý dekolt i bez spodního prádla. Cítit se sebevědomě i v plavkách nebo třeba v noční košilce. Dobrá zpráva je, že takový sen je poměrně snadno splnitelný.

Silikonové implantáty

Záchranou atraktivních tvarů před následky působení gravitace se plastická chirurgie zabývá už od poloviny minulého století. Ženy se stávají matkami a s přibývajícími lety se tvar jejich prsou mění. I ty, které by v osmnácti mohly směle pózovat pro Playboy, se o deset let později stydí podívat se na sebe do zrcadla. Jiné ženy mají přirozeně menší ňadra a přály by si nosit trička s oslnivým výstřihem. Bez ohledu na to, jestli je nám …cet nebo …sát – proč nevypadat úžasně a atraktivně?

Silikonové implantáty coby náhradní výplň povadlých prsů prošly během let dlouhým vývojem. Měnil se jejich tvar, zdokonalovala se výplň i chirurgické postupy. Teď ve druhém desetiletí jednadvacátého století se můžeme radovat a žasnout nad tím, jakých výsledků jsou plastičtí chirurgové schopni dosáhnout zvětšením prsou.



Zdroj: http://www.plastika-prsou-praha.cz/

Implantáty nejnovější generace mají kapkovitý tvar, který dokonale napodobuje tvar prsů. Ňadra tedy vypadají úplně přirozeně. Výplň implantátů tvoří silikon - zdravotně nezávadný materiál, který dokonce i na pohmat připomíná přirozenou strukturu prsů.

Já ale nechci obrovská prsa…

Důvody proč se ženy rozhodují pro augmentaci, neboli zvětšení poprsí, jsou různé. Tím zásadním bývá snaha získat pocit sebevědomí a spokojenosti. Většina ale nechce po operaci vypadat přehnaně nápadně. Usilují o přirozenost, o návrat k tvarům, které měly předtím, než porodily děti. Nebo si ve srovnání s ostatními ženami nechtějí připadat nedostatečné.

Zdroj: www.plastika-prsou-praha.cz/
Zdroj: www.plastika-prsou-praha.cz/


;nejrůznějších velikostech a tvarech. Umožňují i změnu tvaru prsů, aniž by došlo k radikálnímu zvětšení. Záleží jen na vašem přání. Spolu s plastickým chirurgem jistě najdete variantu ideální právě pro vás. Ujasníte si, co od plastiky prsou vlastně očekáváte, jaké představy máte o jejím výsledku. Budete mít možnost vyzkoušet si tzv. sizer, tedy jakési profesionální vycpávky, abyste věděla, jak se s novými křivkami budete cítit a co se k vašemu typu postavy vlastně hodí.


Jak to celé proběhne?


Před samotnou operací prsou absolvujete kromě konzultací také několik lékařských vyšetření. Jsou nezbytné před jakýmkoli zákrokem, který vyžaduje celkovou anestézii. Patří k nim vyšetření krve, interní vyšetření, ultrasonografické vyšetření (ultrazvuk) případně i mamograf.


Po operaci se domů můžete vrátit druhý maximálně třetí den. Odejdete vybaveny instrukcemi a speciální podprsenkou, kterou budete nosit nepřetržitě následujících asi šest týdnů. Stehy se vyndávají po dvou týdnech, běžné fyzické zatížení je možné už po třech. Za tři měsíce si můžete dovolit plnou fyzickou zátěž.



Ale?
V otázce zvětšování prsou pomocí silikonových implantátů existuje řada pověr a neopodstatněných strachů. Jistě si dokážete vybavit řadu vtipů, které na toto téma kolují. Pojďme se na ně podívat a sprovodit je ze světa.

  • Silikony a kojení – Nebojte se. Prsní implantáty v žádném případě kojení nebrání. Operace jsou prováděny velmi šetrně a mléčná žláza při ní není nijak poškozena.
  • Silikony a rakovina – Ne, augmentace nezvyšuje riziko vzniku karcinomu prsu. Existují dokonce studie, které říkají, že u žen s implantáty je výskyt rakoviny o 30% nižší.
  • Silikony a zdravotní rizika – Výplň silikonových implantátů je naprosto bezpečná pro vaše tělo. Neuniká do okolních tkání a nezatěžuje váš organismus.
  • Silikony a mamografická vyšetření – Preventivní vyšetření na mamografu můžete absolvovat tak, jak jste byla doposud zvyklá. Implantáty výsledky nijak nezkreslují.

1 komentář:

  1. "Díky za další užitečné informace já koukala třeba tady že taky dělají zvětšení a modulaci prsou ale co mě zajímá víc ještě jsem četla že místo implantátů se da použít i vlastní tuk a že je to lepší než ty implantáty tak mě zajímá co je na tom pravdy takže kdyžtak díky za objasnění."

    OdpovědětVymazat